MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 22, 2011

Berkurun lama sudah!!

Kesian blog ku ini.. Dianaktirikan lagi ya? Alololo siannya dia..
Anak ku kena paham, ibu mu ini pergi bekerja , mencari rezeki untuk mengisi perut sendiri…
Dan bajet macam aku lah yang kerja sampai tak cukup kaki tangan kan, padahal diri sendiri yang tak pandai urus kan diri sendiri  , tahu nak melekap depan internet 24jam je kan? … Ooo yeahh, jangan diamalkan selalu ya adik-adik.. Waktu bekerja tidak sama dengan masa kita belajar dulu ya!!
Kalau masa belajar dulu boleh lagi la nak beronggeng-ronggeng pergi KL sehari sebelum exam, karaoke pada malam nak exam,sanggup stay up study sampai pagi esok nak exam, ditambah pulak amik nescafe sampai 2cawan takut tertidur masa tengah kusyuk jawab soalan Matematik Diskrit yang macam ‘oo aku rasa aku macam xpernah belajar selama ini’..
Ohhh, zaman bekerja sangat-sangat berbeza dengan zaman belajar …. Bajet macam aku dah bertahun-tahun kerja kan? Aduhh Sofia, kenapa cepat sangat mengeluh ni, kamu tu bekerja baru beberapa bulan tau, dan nak kena tunggu sampai umur 50 lebih baru pencen tau??
Ohhh, semoga aku sentiasa diberi semangat yang baru untuk terus-terus mengajar, mendidik dan pelbagai jenis ‘men..’ lagi la… Aminnnnnnnnnn…………
p/s: Amik mood semak paper exam………..

p/s lagi : Entry ini macam marah diri sendiri je.. hukss..

3 comments:

NinaAz said...

ajar pj ek pia..best2!hehe

Amy Syaquena said...

salam kenal singgah sini dan follow.jemput ke blog saya.

ziahSu said...

salam 1 malaysia cikgu pia..
hehe...singgah n follow blog cikgu..

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails