MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, November 26, 2011

BUKA LEMBARAN BARU. SALAM AWAL MUHARRAM

Agak lama oke aku tak menulis dalam belog kesayangan ini oke... Sejak jadi pendidik berkaki lebar ni agak sibuk la pula nak menaip-naip dalam belog... Tapi, sekarang ni dah start cuti sekolah.. Yahuuuuuuuuuuuu.... Memang la syok dan banyak masa free, sampai tak cukup jari jemari ku ini nak main internet je kerjanya.. hehehe..

Alhamdulillah... 22NOV2011 yang lepas , genap setahun aku jadi cikgu, dan dalam masa setahun ni, dah 2buah sekolah yang telah aku ditempatkan.... SMKDI vs SMKB.. Dugaan yang berlipat-lipat ganda aku dapat setelah berpindah, walaupun sepatutnya aku perlu bergumbira tepuk tangan sama-sama sebab dapat duduk bawah ketiak emak ayah kembali... huhuhuhu... Walaupun diluaran aku nampak macam happy go luck , tapi sebenarnya, di sisi dalaman ni, ada satu sudut jauh dalam hati aku yang sebenarnya aku terlalu merindui tempat kerja lama, dan rasa macam satu penyesalan pula.. Ada sesuatu yang aku rasa tertinggal di SMKDI.. Hati aku mungkin.. Masih terlekat kat sana ! Semua yang ada / tidak senang di SMKB aku selalu bandingkan dengan SMKDI..

Tapi, semuanya pun sudah menjadi bubur, dan sempena kedatangan Maal Hijrah ini, aku tak akan biarkan bubur itu menjadi basi dan masam.. InsyaAllah.. Apa yang jua yang bakal mendatang, aku akan terima dengan hati yang terbuka & lebih bersemangat .. InsyaAllah aku akan cuba jadi guru yang terbaik walau dimana jua aku berada, InsyaAllah........... Aku akan cuba lakukan yang terbaik !!! Yeaaaaahhhhhhhhhhh !!!!!!


4 comments:

NinaAz said...

yeah! jadi yang terabik ok.. hepi oliday :)

Eliyana said...

salam cikgu sofia....

dah lama tak blog ghupenyer...samalaa kita...heppy holiday yer cikgu!

ain dzaya said...

lamenyer tak hupdate belog :( ..cepat2 la hupdate belog sofia.

Anonymous said...

salam awal muharram

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails