MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, October 22, 2017

SUARA KEBAIKAN

Zuriat adalah anugerah yg menjadi rahsia Allah swt, dan masih dinanti oleh kami hingga kini. 
Pelbagai usaha & dugaan yg dilalui sepanjang 4 tahun ini, bukan sahaja melibatkan kewangan,masa malah yg plg terkesan adalah bagaimana kami utk menghadapi tekanan em0si & mental lebih2 lg berada di kalangan masyarakat yg tidak sensitif.
Buat rakan2 yg brjuang demi zuriat, yakinlah bahawa, 
perjalanan kita mungkin sukar dr org lain, tp yakinlah yang indah menanti kita dihadapan sana.
Jadikan bahu pasangan kita sebagai sandaranmu,
InsyaAllah, we r str0ng together !
Keep calm, sabr & peace !
Nikmatilah setiap detik brdua, ciptalah mem0ri yg indah saat2 brdua, barangkali tahun2 hadapan akan ada mem0ri2 baharu bsama zuriat yg didoakan. 
Pada satu saat yg plg tepat Allah hadirkan, tak pernah lewat, tak pernah cepat. 
Keep fighting all. 
D0nt be ashamed of your story, it will inspire others.
Teruskan berjuang,tiada yg mustahil.
#ttcmalaysia 
#ttcsister 
#KSttcjourney
#fightinfertility
#suarakebaikan

heeeeee.... sebenarnya ayat2 kat atas ni panjang lebar sebab masuk contest FERNLEAF SUARA KEBAIKAN... Coret-coret la sikit pasal TTC ni kan.. tak tahu nak tulis apa yang dapat memberi kebaikan kepada orang lain...

Kadang-kadang saya tengok, hal berkaitan TTC ni ramai yang masih malu dan tak peka. Ia bukan satu perkara yang memalukan hanya kerana kita tidak memiliki zuriat, kita kena lebih berasa bersemangat sebab kita lebih KUAT dari mereka.. I think, masalah infertility ni kena bercerita dengan lebih umum di public sebab kita perlu sedarkan orang awam tentang kewujudan golongan TTC ni, perlu beri lebih semangat dan keyakinan pada mereka... Emmmmm, agaknya bilakah kesedaran ni akan wujud?
Infertility bukan satu masalah, ia hanya satu keadaan rezeki yang ditangguhkan. 
We r normal human beb, jangan sisihkan !

Sekarang ni saya aktif di instagram, nak cari saya just key in #KSttcjourney oke!

1 comments:

Julia Tarmidi said...

Salam singgah dan follow sini..

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails