MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, January 22, 2011

Mari jadi guru yang rajin macam saya

Apabila menjadi guru, jangan la dikau menjadi malas ya.. Suka menangguh-nangguh kerja secara sengaja atau tidak sengaja.. Ini akan menyebabkan dikau akan mula berkata-kata ‘Kerja guru suatu bebanan la, terbeban la, membebankan la’ Ohh yeahh, jangan begitu ya.. Lebih-lebih tenaga muda, bujang lagi cun, jangan kata duduk rumah kena mop setiap hari rumah, sambil tu siram-siram pokok bunga sambil makan biskut mery disapu jem strawbery dan dicicah dengan milo panas.. Yummy.. Ohh, jangan nak menipu kata duduk rumah buzy ya, apa yang ekau buzy tu?

Jadi langkah pertama yang boleh menunjukkan dikau seorang yang rajin adalah dengan tanda buku budak-budak yang rajin hantar buku.. Aku ada ngajar kelas yang hebat jugak, setiap kali bg homework aje, esok harinya, masa perhimpunan kul 1suku, sudah 2-5 orang mengejar-ngejar aku dengan beg berat sambil berkata-kata ‘nak hantar homework, nak hantar homework’ .. Ohh Yeahh, nampak macam aku garang sangat kan sampai belum beratur lagi diorang dah bersemangat nak hantar..

IMG_3743

Tapi, kadang-kadang lemas juga aku dibuatnya.. Bila budak-budak hantar buku non stop sampai kadang-kadang tak menang tangan aku nak menandanya.. Sebab tengok-tengok atas meja dah penuh dengan buku-buku dari kelas lain, ditambah lagi dengan tulisan anak-anak murid yang cantik, yang bulat-bulat, yang macam doktor, dan macam-macam lagi.. sampai kadang-kadang meja guru yang besar itu pun, xcukup ruang untuk aku nak letak cermin tengok tudung hari tu sengit ke tak! Aishh…

IMG_3741

Yang ini aku hangin, sebab tiba-tiba dapat title PUAN.. Mengaku cepat siapa suami aku?

P/S:: Hari minggu yang buzy dengan menanda buku.. Isnin ni kena rombak kelas !!

12 comments:

nisa fadzil said...

wah buku tulis pon dah pakai logo 1 Malaysia!

Sofia Karim said...

haha. 1 Malaysia dimana-mana saja..

puteri ain said...

1 malaysia..:)

jasa guru akan dikenang sampai bila2..:)

Mr. Swift said...

Haha, ok 1Malaysia!

Btw polo anda sebab comel semacam je blog ni. :)



Psst! : Okay Mamak Mu Jahat! AIK?
Psst! : Dunia Kawan? Ada ke yang lebih baik dari yang terbaik?!
Psst! : YA! Memang Saya Ada Skandal Affair Dengan Isteri Rosyam Nor Pun!

Sofia Karim said...

betul tu puteri ain..

Sofia Karim said...

mr swift.. arigato!

cikguru yati said...

haha....sma laa kte...
kwn kte dpt title cik...ttpi smpai je kat kte...pUAN NURAZYATI....ishh...adakah aku ni dh mcm org kawen???hehe

E.d.Y said...

saya...bukan suami anda..hehe

hentakbelipat said...

perghhh!!!!mmg guru yang gemilang!

Farhan Zulhusmi said...

baguskan time muda-muda cm tu...semangaat wajar...hehe....
gurunya pon semangat kena lh lagi wajar...
puan erk??
hehehe

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

jom join colourful contest saya..klik link ini

Lia3003 said...

cikgu rupanya.. wah! senin rombak kelas. tetiba teringat yang saya tak siap keje untuk rombak kelas.. mati saya if boss tanya dah siap belum.. tulun!

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails