MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, March 27, 2010

Aku bekerja utk masa depan mereka!

Kursus Kepimpinan Pengawas

Aku lah polis trafik, aku jugalah renjer hutan, aku juga pakar matematik, aku lah pesawah serta peladang, aku lah arkitek bangunan, xlupa aku juga doctor dan pelari pecut negara..Aku lah kerani taip, aku jugalah hakim mahkamah serta aku jugalah polis keselamatan dan pakar motivasi... Untuk aku menjadi seorang guru, aku perlu 'menjadi' semua ini.. Kerana aku bekerja utk masa depan mereka! Berat2… Berat2… Inilah tanggungjawab ku…

Kalau orang lain bekerja utk duit,pangkat, kereta dan rumah, aku bekerja utk memastikan masa depan anak2 murid lebih cerah dari ku.. Walaupun, sekarang ini aku masih di alam praktikal, tp aku dapat rasakan yang tanggungjawab menjadi seorang guru cukup berat! Ditambah lagi jika murid2 nya bermasalah dr segi IQ mahupun sifat..

Masa alam praktikal nilah, aku timba pengalaman secukup2 nya.. Sebenarnya, pelajar2 bermasalah ini lah yang menyebabkan aku lebih bersemangat utk menjadi seorang guru… Terpanggil aku utk mengubah mereka dan mempelajari bahawa ilmu itulah yang membezakan kita dgn orang lain.. Aku harap hari2 yang akan datang dapat aku teruskan dengan lebih tabah lg disini… Semoga berjaya pada diriku!

Luahan hati : Anak2 muridku, tolonglah cikgu! Janganlah nakal sgt dlm kelas.. Xlarat la nk menjerit je! Sakit tekak tau!!!!!!!!
4 comments:

fitri oh fitri said...

waahhh, igtkn keje pe td. kaw hebat doe, pengawas! haha

http://fitridzulkifli.blogspot.com

Sofia said...

bakal keje! doakan!

Idalara said...

mudah2aan menjadi guru yg dedikasi...penah gak jadi guru...seronok tp letih otak dan badan.

AdiE said...

itu la GURU...
i know how it feels...

u can do it...insyaAllah...

http://danieldeadie.blogspot.com/

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails