MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, November 29, 2009

Gudbye 311

Salam..

Skill memasak aku dh kira hebat ckt.. hehe.. ini gara2 duduk 1 rumah dengan housemate2 yg memang kaki masak dan makan...Muahhh2... Sayang housemate2 ku..

Khamis minggu lepas, kami kemas2 rumah n clear kn stock2 masakan rumah.. N seperti biasa, KakJue sentiasa keluar dgn macam2 idea utk masak... So, kami semua merancang utk meraikan majlis perpisahan kami semua.. Kebtulan aku, KakJue dan Nadia bakal meninggalkan kolej setelah hampir 3thn setengah terkandas di bumi TM... hehehe...


Bahan2 nak buat mee goreng
Ini lesung batu ye anak2

Mee goreng yang hampir menjadi...Sandwich buatan sendiri
Taraaa.. siap dh....emmm...sedapnye..

Sedih pula aku nak meninggalkan Kolej Harun Aminurrashid ni.. Walaupun setiap tahun aku akan tukar2 rumah yang lain, angkat barang pindah rumah lain, tp aku enjoy dok KHAR sbb aku byk mengenali org2 di sekitar aku dan byk belajar n memahami ragam2 org...

Sem ni punya housemate mmg best2 belaka.. Sebelum2 ni pun best jgk, tp disebabkan sem ni baru aku buat blog, so housemate sem ni bertuah sbb byk cerita psl diorg..hehe... n terlampau byk lah kenangan bersama2 korg walopun kita duduk 1 bumbung hanya utk 1 sem je kan..

Mesti aku akan sentiasa rindu panggilan mama pia yg diorg bg kt ak... Housemate ak semua ada nama pggln pd pangkal nama.. Cth mcm aku, mama pia, pas tu housemate yang lain ummi nadia, ummi aishah, mama yong, ibu jue, ibu syida, ibu aizah, dan ibu yana... Sebab masing2 xsabar nak ada anak... hahaha... ((kawin pun belum lg..hehe))

Aku pun sure xley lupa pd kenangan aku yg telah membawa virus demam campak dan berjaya menyebarkan pada hmate2 ku yang lain.. hehe..Masing2 bwk kenangan dr aku smpi bila2... hehehe.. ((parut campak daaa..))

Aku pun xboleh lupa semangat n kekentalan 2orang housemate ak yang mempunyai penyakit Multiple Sclerosis dan Cyst.. Walaupun diorg ni berperang dengan penyakit n nyawa, tp diorg ttp hidup kental n ceria kt sini... Betul2 ak tabik spring kt diorg.. Aku yg baru je kena demam campak hari tu pun dh kecoh 1 rumah.. Kalau nk dibandingkn dgn diorg yang terpaksa bergantung pd suntikan dan pelbagai jenis ubat utk hidup.. Sungguh mereka tabah n cekal..

Semoga kita semua dibawah redha-Nya..


Dapat hadiah dr Kak JueMemori 311 xakan ku lupa!!

2 comments:

mamawana said...

Wah....pandai wat mee goreng ...sedap tu. Sandwich tu my faboret. Style mama wat Sandwich simple, boh sardine tin, campur tuna, campur karot potong halus2, boh blakpepper skit, mayo skit, hirisan omato skit. Dah siap.... berebut anak2. Kalu kat KL ada kelas masak free hari Sabtu. Nak Join? heeee..... Just to share something here. Offer to buy tupperware brands at 25% use this ID: 252363 or 252365. Anak2 mama punyer ID. Buy at any tware agency nearest to your place. Just grab it.

Sofia said...

mmg best n sedap klu kita masak sendiri ummi..

waa, best jgk klu dapat masuk kelas memasak..

tp, jauh la ummi, kl nun jauh disana..

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails