MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, June 3, 2010

Ini Yang Seronok Jadi Cikgu!!

Dulu, aku sempat meraikan hari guru buat2 cikgu2 aku... Aku sempat jugalah bagi hadiah kt cikgu2... Simpan 10sen sehari, boleh la beli getah pemadam byk2 dan bg pd semua cikgu dan tulis kt belakang tu nama penuh sampai xcukup ruang..

Mana2 cikgu yang aku suka, aku up kan sikit hadiah tu, bagi pensil 2B ke.. Sebab pensil aku terlampau banyak, jadi aku sedekahkanlah kt cikgu.. Tp, cikgu2 xpernah pun nak balas balik hadiah yg aku bagi tu.. Mak kata : "Setiap pemberian itu berilah dengan ikhlas, dan jangan sesekali harapkan balasan" .. Ok, mak, saya xharapkan balasan dr cikgu2...Tapi, bila dh masuk alam 13tahun, aku dah stop bagi hadiah kt cikgu, sbb harga getah pemadam makin mahal dan cantek2, sayang nak bg cikgu.. hehe...

Walaupun 14Mei tahun ni dah lama berlalu, aku tetap nak buat entry hari guru..sebab bagi aku hari2 adalah hari guru.. sebab setiap hari students akan beri kita pelbagai pengalaman, kenangan yang tidak pernah meminta balasan..Itulah 'hadiah' kita bergelar guru..

Tapi, yang paling best bila jadi guru... eh jap, praktikal baru.... tp, xkisahla, yang penting aku jadi guru ok.. hehe... dan yang paling excited utk guru2 baru aka praktikal ni masa hari guru tentunya lah, HADIAH...


Banyak giler diorang bagi hadiah, sampai lenguh2 tangan2 aku ni bawak balik rumah.. Aku rasa budak2 sekarang ni banyak duet la... Sepanjang aku bukak hadiah2 ni, xde pun aku jumpa pemadam or pensel.. Yang paling terharu ada student bagi aku lolipop...


Tapi sebenarnya...


HADIAH terbaik adalah peluang mengenali kamu2 semua!!





p/s: Lagi gambar sepanjang Hari Guru 2010 tgk kt FB i ok!





7 comments:

salju said...

wah..untung student2 tuh dapat cikgu yang baik hati..

Sofia said...

haha.. salju.. saya yg seronok sebenarnye, sbb dpt sudents yg baik hati bg hadiah2 kt cikgu dia.. keke

Kim said...

sofia cikgu ape? kim akan practical lagi 2 tahun hee~ :D

Sofia said...

pia cikgu math..bru je hbs praktikal..

bulan 10 ni posting.. perghh..takut.. sekali kena option BI, mmg kena mintak kim ajar...

Anonymous said...

ni yg susah kalo cikgu nk hadiah aje niii...hehehe..

Sofia said...

anonymous : xsusah eh, sbb budak2 yg nk bg.. hehe

SD said...

owh kita berkawan ngan cekdu rupanya......camne agaknya style cekgu yang ini???????

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails