MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 20, 2009

Ia turut sedih

Salam..

Pernah tengok tak orang bercakap2 dgn pokok bunga dan sebagainya.. Xpernah? Emm.. Ada orang kata, jika kita bercakap yang baik2 dengan pokok2 yang kita tanam, ia sedikit sebanyak dapat memberi ransangan kpd pokok.. Xtau lah sejauh mana kebenarannya..

Minggu lepas hari yg sedih, sbb sy xdpt membawa kejayaan kpd kelas dalam pertandingan Seminar Alam Sekitar.. Sedih nya rasa hatiku..

Pagi sebelum seminar bermula, pokok sawi yang kumpulan kami tanam, hidup subur, segar dan bugar mcm bru keluar dr ladang... Mungkin pokok sawi ni excited nak present depan juri2 kot.. hehe... Tapi, lepas je diumumkan keputusan seminar, pokok sawi tu terus je layu... Selayu hati ku yang sedih ini.. Mungkin kah pokok sawi ini merasai kesedihan di hati ku??

Pagi sebelum pertandingan bermula.. Segar...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pokok sawi layu setelah diumumkan keputusan.. Mungkinkah merasai kesedihanku...

5 comments:

Cahaya Mataku said...

jangan sdih ye pia...tapi pokok sawi tu dah beri y tbaik masa presentation..kalau dia layu awal2 lagi..mesti lagi sedih...pepun tahniah...lepas ni cikgu pia dah boleh bekebun..hehe

Sofia said...

okies nurun..

xsedey dh..

hehe.. hepy lg..

pokok sawi pn dh semakin tumbuh dgn baik..

tp.. pia xtau ble boleh makan? hehe

husna said...

pia...t0ksah dok sedey,
sbenarnya masa ko prsent 2, sawi 2 gembira sangt..
dia layu sbb tuan dia lama sgt x kasi dia minum air, asyik d0k kat audi ja(air cond beb, sawi x tahan sejuk)

Anonymous said...

pia..x soh sedih2..pia buat terbaik doh..
jaga pokok sawi baik2..
terima kasih pia dari team perindu alam...
..hidup ckgu sofia..:)dari falina...

Sofia said...

falina, ble sawi ni boleh makan?

lama sgt dia tumbuh ni? hehe

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails