MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 21, 2009

One Sunday Morning

Salam...

20Dec semalam diisi dengan penuh keseronokkan.. Keluar bersama2 kroni2 ku ke Gunung Lang dan berpiknik disana.. Alhamdulillah..Semuanya berjalan dengan lancar walopun pada awal2 pagi hujan rintik2 dan menyebabkan plan after Subuh nak gerak terpaksa ditunda.. hehehe.. Bajet masing2 rajin bangun pagi... hehehe... Nasib baek bonet Kenari Naha muat nak masuk set bbq yang aku bawak sebab keseluruhan ruang bonet dah penuh dengan raga2 n tupperware2 tapau yang besar2.. hehehe... Ape2 pun, set bbq kena didulukan ye, if not, gudbye bbq...

Tepat jam 9suku kami dah ada di pintu masuk Gunung Lang.. Fara , Shelly, Hanee n Along dah sampai dulu.. Tangan masing2 dah penuh dgn barang n nampak sgt muka sorg2 baru bangun pagi.. kekeke.. xboleh tahan.. semua mata kuyu je, tapi bila nampak aje tasik Gunung Lang tu semua excited n xsabar nk naek bot dan seberang ke sebelah sana.. Armi dh search kt Pakcik Google pasal Gunung Lang , so kalau sesat kat seberang sana, ada kontek no. Farah pun siap baca Mastika ttg mitos Gunung Lang ni.. Sebab kebanyakkan nye kata tasik Gunung Lang ni ada naga.. Kitorg pun terlebih peramah tanya kat uncle bot, n uncle tu kata bentuk Gunung Lang ni macam badan naga.. oooohhh..

Dgn rm3 setiap sorg, kitorg dapat lah naek bot yang kejap aje tu.. xsampai 15minit pun kitorg dh selamat seberang tasik tu.. Yang paling xtahan, semua orang macam xpernah naek bot n pakai life jaket... Kamera mmg cepat aje flash sbb msg2 xnak ketinggalan ade muka atas bot.. Kah2.. Uncle bot tu senyum aje tgk ktorg.. Kebetulan ktorg 1st group yang naek.. Bot yang sepatutnya muat 10-12 org, terpaksa digunakan oleh kami 8org aje sebab kami bwk barang byk gler.. Macam nk g camping aje.. hehehe....




Sampai aje kat seberang, kitorg jalan pusing2 kawasan sbb nak cari port baek punya nk wat bbq.. Last2 dapat gak.. Masa nak bakar arang bbq tu punyalah banyak dugaannya.. Biasanya yang pandai bakar2 api ni kn budak laki.. Dah la kitorg semua perempuan.. Memang xberbara la arang tu.. Setengah botol minyak tanah hbs dh.. Memang masing2 dah putus asa n rasa macam nk balik rumah n masak ayam dalam kuali n guna dapur gas je.. hahaha.. Last2, berhasil gak lepas cuba bagai nk rak..Semua orang mmg keluar aura kejantanan masa nk bakar arang.. hehe..Memang semua bau mcm arang ..Xpe, apa yang penting, KERJASAMA...


Masa kitorg wat bbq tu memang port ktorg jadi tumpuan rr.. Biasalah, bau ayam bbq sedap punye.. Memang menusuk kalbu.. Dengan hotdog, kentang nye lagi.. Nasi goreng, kek, mushroom soup, coleslaw, twister ..woooww.. Memang awesome.. Dalam kul 1145 ktorg dah start makan.. Hebat juga ktorg wat bbq tanpa bantuan boys.. Itulah gunanya tema piknik kitorg :: BF are not allowed.. hahaha.. Bila dh tiba masa makan, semua senyap sbb penat n lapo gler.. Iyalah, pagi tu mana sempat nak breakfast..






N kat Gunung Lang ni juga ktorg byk berkawan gan binatang2.. hehe.. Friendly la konon..Yang paling xtahan n menakutkan dengan kedatangan monyet2 memang samseng giler.. Tengah sedap2 makan n smbil borak2 , kitorg tgk ada 2 3 monyet gah tgk2 ktorg.. Monyet2 tu siap turun dr atas pokok n pggl geng2... Aii monyet, xkan nak ngorat kitorg kot? hehe.. Memang cuak gler, sbb sebelum kitorg nak seberang tu, security kat situ ada bgtau suruh ktorg hati2, sbb ada monyet.. Alamak, ni mesti sbb monyet2 ni dh bau bbq ktorg...Cuak gler.. Muka masing2 gelabah n takut... Tapi last2, monyet2 tu xkaco ktorg n just jeling2 je dr atas pokok.. Maybe ini jenis monyet2 yang pemalu kot.. hehehe..




Lepas makan2, kitorg kemas2 port n ready nak balik sebab dah pukul 3.. Masa tgh kemas2 tu, tibe2 keluar anak lipan lepas Naha bangun dr atas tikar.. Adeii..Memang menakutkan.. Nasib baik lah anak lipan, kalau bapak lipan mcmne.. Yang kitorg peliknye, adakah naha duduk atas anak lipan tu sepanjang kitorg makan? Aduuii,, nasib xde ape2 yang berlaku.. Masa ktorg otw nak balik ke jeti, tiba2 pula ada cicak dalam tikar yang Fara bawak.. hehehe..Pelik.. Macamana pula ada cicak ni? hehe..Cicak dr rumah kot.. Pastu, ada pula anjing ikut kitorg masa nak balik ke jeti tu.. Maybe anjing tu xpuas hati sbb kitorg wt hotdog bbq kot... hehe... Pas tu, kat cn juga ada ostrich , rusa n ayam belanda yang dok dlm kandang masing2. Kat Gunung Lang ni ala2 Zoo Negara pun ada aku tgk.. So, mmg xrugi la kalau 1 family pergi masa weekend.. Plus, view kat cn pun cantek2 belaka...








Penat memang xterkata.... Dalam keta, Naha aje yang bernyawa .. Yang lain , dah macam belacan..Plus, badan msg2 bau harum...hehehe.. Disebabkan rumah aku yang paling dekat, so kitorg lepak kat rumah aku dl, solat , n rehat .. Yang pasti, tuan rumah pengsan dl.. hehehe... Ape2 pun kepenatan ini berbalas dgn keseronokkan dan kegembiraan.. Next time kita g mandi laut pulak ek....


-Along-Armi-Shelly-Fara-

-Naha-Farah-Pia-Hanee-







5 comments:

FaTiNe said...

wahhh best nyerrr pi picnic!!!

Sofia said...

Best!!!!

Nnt kakpia, husna n ida g sana, kita wt ek?

Sungai depan kolej tu pun oke jgk.. kekeke

zan-xray said...

lengkapnya cerita dan gambar g tasik gunung lang ni... macam boleh digambar2 kan duk situ macam ikut sekali lak.Tak sangka tempatnya begitu menarik dan boleh dikunjungi.
tak pernah lagi pergi walaupun masa g ipoh nampak papan tanda tu.

Sofia said...

mmg view kt cn cantek2 .. plus ada camping site gk kt cn.. klu tgkp gmbo indoor utk wedd pun cantek gk.. jemput le dtg ke ipoh.. hehe

ara said...

seronoknye tgk akak kt sane...view kt sane mmg cantik2, tak dinafikan.hehe

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails