MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 2, 2010

Ohoi… Seronoknya berblogging!

Dah setahun lebih dah umur blog aku ni.. Hooyeaahhh…Lebih sebaya dengan umur anak saudara kesayangan intan payung aku, Baby Syafiqah..IMG_3186

Happy Birthday sweety syafiqah…. Doakan mak nyah murah rezeki selalu tau, boleh beli macam2 kt syafiqah… sekarang ni mak nyah tengah sengkek!! kekekeke…

Ramai kawan-kawan aku yang sering bertanya kat aku, apa yang seronoknya pasal blogging2 ni… Aku pun tak dapat nak bagi tafsiran yang tepat kenapa aku suka berblogging ni… Kadang-kadang dah jadi tabiat pada aku, bila bukak internet , mesti on FB dan blog.. FB aku akan update status terkini, dan reply seboleh mungkin notifications yang beratus-ratus itu.. kekeke.. Kalau blog pula, aku akan update entry terkini , balas komen, mengomen di entry blog lain, dan BW..

Kenapa aku suka berblogging ?

  • Nuffnang : Ada sesetengah blogger yang mencari income melalui nuffnang yang semestinya membawa pulangan duit yang beratus-ratus kalau kena pada rezekinya.. Tapi, bagi aku sendiri, aku takda lah mengharapkan duit nuffnang tu sangat, sekadar join, dan kalau ada ada rezeki lebih, InsyaAllah itu sudah menjadi income aku.. hehehehe..
  • Kebebasan pengalaman hidup : Kebebasan aku untuk menyuarakan luahan hati dan perasaan yang bagi aku, tak semua orang bebas untuk menyuarakan pengalaman masing-masing… Kadang-kadang, kita terpaksa menadah telinga untuk dengar pengalaman kawan2 tanpa kita sedar yang kita pun punya pengalaman masing2 , mungkin cuma kita bukan seperti mereka yang ringan mulut untuk bercerita.. Bagi aku, medium terbaik adalah melalui blog.. Kita bebas untuk bercerita, berkongsi gambar dan mempamerkan hasil tulisan kita melalui kekreatifan sendiri!!
  • Rawatan untuk penyakit Alzheimer @ pelupa @ nyanyuk : Manalah tahu, bila aku dah tua nanti, aku lupa siapa diri aku, hidup aku dan segala2 nya… Aku tak minta, tapi, siapa la yang tahu, mungkin dah disuratkan nanti aku jadi seorang Alzheimer.. Jadi, anak-anak cucu cicit piut ku, silalah tunjukkan blog ni pada nenek ya…
  • Rakan blogger : Melalui blog pun, kita akan dapat jejak kasih bersama-sama kawan-kawan lama, dapat juga bertukar-tukar cerita dengan kawan-kawan.. Dapat menambahkan kenalan dan semestinya, hubungan rakan antara blogger ni kadang-kadang macam dah kenal lama.newbies award_thumb[3]Terimakasih kak Eliyana , sebab bagi award Best Newbies pada saya.. Terharunya.. Sobs…Jom terjah blog kak Eliyana
  • Contest dan hadiah : Ini antara faktor paling menarik dalam blogging, sebab ada contest dan semestinya hadiah2 menarik menanti.. Walaupun, tak menang, tapi kepuasan memasuki contest memang ada.. Lebih-lebih lagi, contest2 ni semua menggalakkan kita untuk lebih berfikir secara kreatif macamna nak jadi yang lebih baik dan bagus dari peserta2 lain.. Yeahhh, pertandingan yang sihat untuk jari!!!hehe..

IMG_3683TerimaKasih pada Edy yang sudi beri cenderamata , sempena contest beliau tempoh hari.. Chopstick ni khas datang dari China, sebab beliau baru je pulang dari China.. Nampak gayanya, tak jadilah nak guna chopstick ni untuk makan bihun sup.. hehehe..

 

6 comments:

zacky ~786~ said...

seronok x2.~!!

nabilah_2908 said...

yupp..blogging lebih seronok dari facebook... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HEART ATTACK

aliesha kirana said...

best2...heheehehe...=)

Sofia Karim said...

zacky... yes.. seronok2...

Sofia Karim said...

ye nabilah.... blogging dpt duit..hehe

Sofia Karim said...

kak ella.. best kn.. hehe

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails