MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 2, 2010

Go-Go-Go …..

Semakin hari semakin aku dapat sesuaikan diri disini.. Walaupun agak terpisah dari pekan dan bandar, tapi sekurang-kurangnya aku tetap bersyukur sebab ada connection wireless free di sini.. Ntah siapa la yang baik hati untuk tidak mem’password’kan wireless ini… hehehe.. TerimaKasih daun keladi!
Sekarang aku dah boleh tarik nafas lega sikit, sebab bilik pun dah macam rupa bilik dah sekarang.. Kalau minggu lepas, masih takut2 nak duduk kat bilik, dengan bilik tak ada langsir lagi… Rasa macam ada orang intai aje.. hehe.. Jadi guna tudung yang dijumpa aja ganti sebagai langsir.. Lawak, lawak bila difikirkan balik…
IMG_3638
       IMG_3690 
Minggu pertama (klik)  -------------------------->>>>>>>>  Minggu kedua
Aku bawa carpet dari rumah untuk lapik toto.. Malas nak bawak tilam, sebab nanti kat rumah aku xada tilam kalau aku angkut semuanya..hehe… Lagipun, ini pertama kali aku ada bilik sendiri tau.. Sebelum ni, kami adik beradik mana ada bilik.. Semua dok tidur depan tv ramai2.. Haaaaaaaa, rindunya nak tidur depan tv ramai2..
IMG_3692

Dan tambahan , ada radio! Ok la kan.. Radio dari aku sem 1 sampai sekarang ni.. Panjang sungguh hayat radio ini.. Sampai adik aku pun boleh bawak pergi rumah sewa dia.. Boleh la jadi pengubat rindu hati ku yang lara ini… Radio ni aku letak atas kotak, dan aku tutupkan dengan tudung yang aku jumpa minggu lepas…hehehe…Beginilah hidup diperantauan ye adik2 semua..hehe… InsyaAllah, tahun depan aku akan mula upgrade lagi deco dalam bilik aku ni.. Hehehe… Lagipun, rasanya aku bakal duduk lama disini.. Rasa-rasa macam 5tahun keatas kalau xkena tukar kemana-mana…
Go-Go-Go, Fight-Fight-Fight, Win-Win-Win
P/s: Perlu bersyukur sangat-sangat sebab ada orang lain yang tidur bawah jambatan, tepi longkang……

14 comments:

E.d.Y said...

sikit2 lama2 jadi bukit..huhu

aliesha kirana said...

bagus2.... dh pandai berdikari dh ni..hihih..semangat tau..jgn stress2... chaaiyook22

nabilah_2908 said...

hmm...bercakap pasal wireless free...kt rumah sy pun sama gak...dpt free..tak tau sape punya...

dok kt mana eh..? nth2 kita berjiran...huhuhu...(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
GIULY SI DEMOK

Sofia Karim said...

edy:: betul2.. lama2 cantek la bilik ni..hehe

Sofia Karim said...

kak ella.. okies..masih dlm proses sesuaikan diri!!

Sofia Karim said...

nabilah.. itulah.. baik hati btl owner nye..hehehe

..hizamirahim.. said...

hehe.
biasa ah.
bujang lagi kan ?
nanti giliran zami pulak duduk rumah sewa tahun depan.
sbb praktikal tahun dpn.
XB

E.d.Y said...

jgn lepas ni macam store dah la..hehe

Wan Gerrard said...

hehe bagus2 hidup bujang..surat khabar pun boleh jadi langsir, cuba try =P

Sofia Karim said...

@hizami.... gudluck praktikum.. do ur best!

Sofia Karim said...

@edy.. InsyaAllah tak akan jadi store! kekeke

Sofia Karim said...

@wan gerrard.. xmo la gune newspaper.. skrg dah ada langsir cantek!hehehe

Amni said...

AS9

jap2... ni posting ke praktikum?

psstt.. kat sini sume wireless de psword... melepas nak mengguna suka hati kan...=P

Sofia Karim said...

hi amni.. posting sudah!!

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails