MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 10, 2012

Makeup tebal tetapi tetap maintain flawless


**Semua gambar dari sumber : Google Image

Sejuk nya mata memandang artis-artis kat atas ni.... Tengok muka sorang-sorang, walaupun makeup tebal tapi maintain aja makeup dan flawless betul kulit diorang..Licin..... Jelesnya...........
Tak tahu la pula kalau kamera trick atau diorang memang artis jadi kulit memang cantik-cantik semua.....

Alahaiiiiiiiii, bila teringat kan pasal makeup ni, ini lah benda yang paling Cik Pia takut sangat dalam perkahwinan Cik Pia nanti.... huhuhuhu... Paling takut kalau dapat Mak Andam yang jenis makeup kan Cik Pia tebal-tebal pastu bila dah lama-lama muka Cik Pia berpeluh2, berminyak2 pula tu kat sekitar hidung dan muka, pas tu makeup pun macam dah bercampur dengan minyak + peluh kita, pas tu kita pun sapu-sapu sendiri, last2 makeup terus cair... OMG, OMG... Takutnya kalau camtu............. Tak nakkkkkkk macam tu okeh masa hari bahagia Cik Pia nanti.. Tak nakkkk.. Takutnya.. Sebab bagi Cik Pia  muka tu sangat penting okeh masa kahwin... Baju tak cantik tak apa.. Yang penting penampilan... Nanti suami tengok sebelah pun, geli aja.... Alamakk, Cik Pia sendiri pun geli..

Masa bertunang hari tu, Cik Pia pun takut sangat part makeup...... Lepas  MUA Cik Pia makeup kan Cik Pia , Cik Pia tengok first2, OMG, tebal giler... Shading kat pipi kuat giler walaupun dia guna warna natural.. Pas tu bibir Cik Pia pula rasa tebal semacam aja... Pas tu dia pakaikan bulu mata palsu pulak...... Cik Pia tengok macam, OMG, KENAPA TEBAL? Padahal Cik Pia request nak natural, nak biasa sahaja... Tak nak pakai bulu mata palsu.....KENAPA TEBAL????

MUA Cik Pia cakap, first2 memang kita rasa tebal, lama2 okay sebab nak tunggu makeup adapt dengan kulit kita.. Emak, adik beradik, saudara mara, kawan2 yang datang dan teman dalam bilik pun kata OK, CANTIK, tak tebal pun diorang kata.... Tak tahulah kot-kot diorang cakap saja nak sedapkan hati Cik Pia yang gundah gulana ni... Kawan Cik Pia siap kata lagi, nanti dalam gambar nampak OK, XTEBAL AIIHHH..... En Tunang pun kata XTEBAL.... CANTIK, OK dia kata... eeeeeee....

Walau apa pun diorang kata, Cik Pia tetap rasa tebal makeup Cik Pia.. Sebabnya :
  1. Kulit muka Cik Pia kan tak flawless sangat, masih ada permukaan bulan kat muka expecially kat pipi, so Cik Pia rasa MUA Cik Pia terpaksa work hard untuk memflawless kan kulit muka Cik Pia, maka terhasil lah mekap tebal
  2. Kulit muka Cik Pia kan memang cepat sikit berminyaknya, lebih2 kat hidung... Memang silau la kat situ..
  3. Kulit muka Cik Pia pun cepat berpeluh, lebih2 kalau pakai pula makeup di hari yang mendebarkan....
 Jadi, sekarang ni, Cik Pia kena jaga sikit muka Cik Pia  cuba untuk memflawless kan pipi Cik Pia  walaupun tak adalah selicin kulit telur tapi sekurang-kurangnya tak adalah sampai MUA Cik Pia terpaksa work hard sangat... Cik Pia kalau boleh nak makeup yang simple dan natural aja, macam Cik Pia pergi kerja, tapi part yang paling Cik Pia suka ada smokey eyes.. Sebab Cik Pia kan dah biasa pakai eyeliner, so nak mata hitam2 comey2 camtu ja,  nak mata redup2 aja macam Ayu Raudhah je nanti... kekekekeke... 

**Gambar kiri = Masa Bertunang
** Gambar kanan = Makeup normal pergi kerja/jalan2
**Gambar tengah = Nak muka macam Ayu Raudhah......heeeeee

Tq Google Image for Ayu Raudhah Picture




4 comments:

YanaHime said...

Hihi! Mmg besar sungguh dilema kat situ...akak pun dh rasa mcm tu...berat sungguh mata dek ditempek bulu mata pelesuuu

CIK PIA said...

Kan kak yana... rimas la makeup2 tebal ni... tp klu makeup biasa, xnaik pula seri pengantin..kekeke

NURUN said...

muka dh nk dkt2 dgn muka ayu raudhah la...

CIK PIA said...

ye ke cik nurun? alamak ayu raudhah tiru muka cik pia..heeee

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails