MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 16, 2010

Kenapa aku gemok?

Panasss....Panasss... Musim panas datang lagi.. wah wah, dah macam dok kt oversea pl kan.. Padahal dok kt Malaysia aje.. Ape2 pun, bersyukur pada Ilahi atas segalanya, aku masih ada nikmat utk merasai kepanasan, kesejukkan mahupun kemendungan... Syukur .. Alhamdulillah..

Cuti2 ini aku rasa banyak masa dihabiskan di dalam rumah, sebab nya nak keluar petang2 pun, sakit mata nak tahan terik matahari.. Macamnalah agaknya pekerja2 yang buat bangunan 12, 20 tingkat tu kan? Kita yang kena matahari sikit pun dah mula mengeluh..

Aku teringin sangat nak makan kat DBI belakang rumah aku ni.. So, semalam, aku ajak family aku makan kt situ.. Setiap hari bermula kul 6ptg, dataran ni akan mulakan operasi nya.. Dalam 20kedai akan mula memasak di sepanjang jalan kt dataran DBI ni.. Makanan kt sini pun sedap dan yg penting murah!!!!!!

Chor Keow Teow yang perghhhh sedappp... Udang besar2 tau..
Laici Limau yang menyamankan masa musim panas ini
Licin....Terbukti sedap...

Hari ni pula, sebelum aku pulang balik ke Gerik tercinta, aku ajak family aku makan Mee Rebus.. So, ayah aku decide beli bungkus kt Mee Rebus Ramli dan beli ais kacang kt Taman Kanak2 dan makan kt rumah... Dua tempat ni memang popular kt Ipoh.. So, sape2 yang berhajat nak ke Ipoh, dan xtau nak makan kt mana, boleh la tuju tempat yang aku bgtau ni...

Mee Rebus Ramli ni memang ada sejak aku kecil lg..Mmg popular kt Ipoh!!!

Panas2 kena ais kacang, sedap ni.... Fuhhhh...





Overall.....


Aku sayang Ipoh sebab ada makanan sedap, so jangan tanya kenapa aku gemok!!


Hehehe....

13 comments:

FaTiNe said...

bukan u je yg gemokk...i pun menggemok2 sem nih..huhu

iman said...

ya Tuhan..knp stp kali tgh malam lepas tu jln2 kt blog org,lepas tu mesti kene bace entry psl mknan?T_T

p/s : rhyme la plk kn komen sy..=)
p/s/s : perak bnyk tmpt mkn eh?sy suke dngo loghat perak (cm xde kaitan..hahak)
p/s/s/s : erk,kamu jgn mrh sy komen pnjg2..

Sofia said...

Fatin.. xpe2.. jom sama2 kita menggemukkan diri ini.. hehe..

Sofia said...

yes iman, kt ipoh mmg byk tempat makan yg best2.. try le dtg ipoh, nnt pia bwk...

p/s:: ini menunjukkan semua org suka makan... hehehe

Si budak Aboi said...

skrg mmg musim panas..jgn mem panas nnti deman panas ea..

Bb Hussain said...

ABC tu nampak sedap la..

hans said...

menyesal aku buka blog ko pepagi buta nih
kan dah lapar
hahaha

Sofia said...

haha...

padan muka ko hans..

ape lg.. roti canai sekeping!

hans said...

hahahah
xper
tahan jer nafsu
esok makan banyak2

NARDtheNERD said...

semua sedappppp....fuhhhh..=))

Sir Marcello said...

wah dulu aku suka gila makan char kuey teow...tapi sekarang susah nak cari yg betul pure punya~

Cik Puan Drunbella said...

char kue tiau kt gerai hujung ke apa neh? lama dah tak p pekena kat sana =___=

Armyrule said...

alahai...sodapnyo...ni mngugat iman ni...kawan jom, makan...hahaha

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails