MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 24, 2013

CHECKLIST PERSIAPAN LAGI

Tinggal lagi 4 bulan plus plus plus..... fuuuuhhhhhh.. Rasa macam lambat lagi sebab nya, sibuk bekerja sampai kadang-kadang terlupa yang Cik Pia ni bakal berkahwin... hehe... Tapi, nasib baik la, ada kawan-kawan Cik Pia yang bakal melansungkan perkahwinan, jadi bila teringat nak pergi majlis diorang, baru teringat majlis sendiri.. hehehe....

Lagi 4 bulan... Ada beberapa perkara yang belum Cik Pia setelkan..
  1. Pelamin, All decoration for Wedding , Baju bersanding  = DONE FOR DEPOSIT  !! Tapi, belum pilih baju, tema baju, pilih pelamin lagi dan decorations.... grrrrrr.. sabar ajalah, nasib baik la my wedding planner kata dia akan simpan baju-baju yang cantik untuk pilihan Cik Pia sebab Cik Pia dah bayar deposit....
  2. Borang Nikah + HIV = DONE ambil borang , tapi belum bergerak buat lagi..... heeeeee
  3. Khemah = BELUM ... OMG !!!!! Tak tempah lagi mana-mana vendor untuk khemah... Hari tu ada tanya pakcik khemah kat taman rumah Cik Pia , tapi dia kata dah ada orang masa tarikh yang sama.. Terus sentap, sampai sekarang tak cari-cari lagi.. heeeeeeeeee
  4. Kompang, DJ, Silat = BELUM !! NAK SEMUA ITU.. Tapi, tak jumpa lagi harga yang berpatutan dengan Cik Pia yang bajet bride ni.. 
  5. Guest Signature’s Board = TAK TEMPAH LAGI.. Tapi, dah survey-survey harga kat CKK.. Not bad la.. Nak tunggu hasil dari Scallop TQ Tag dulu.. Kalau puas hati, baru proceed order untuk Guest Signature’s Board
  6. Barang hantaran = Another half BELUM BELI LAGI.. Kasut, Cincin nikah both ukir , jam tangan, wangian ... Sekarang tengah sale CNY !!!!!!!! Ape lagi, grab it !!!!
  7. Catering Nikah + Sanding = Dah tempah, DEPOSIT BELUM LAGI !!!
Masuk aja minggu hadapan ,
 Cik Pia nak cari KHEMAH dulu.....

10 comments:

LiNda said...

bestnye lg 4 bulan...jgn stress2 wat preparation :)

orked violet @ SYA said...

xpe.. ade ms g..

Pia amik pelamin pe sume ngn butik mne ek??

Farhana IezAna said...

sama la kite ada 4 bulan plus plus lagi..
tp progress slow sgt..hahaha

CIK PIA said...

@LiNda hi linda.. Cik Pia xstress sgt, hepyyyy...

CIK PIA said...

@orked violet @ SYA betul2.. itu yg byk rilekss lg. ok, nnt Cik Pia review pasal pelamin sume k

CIK PIA said...

@Farhana IezAna eh2... sama la kite..

s h a said...

Marilah kte bergigih cik pia.Sha rase mcm makin dekat makin bz dgn kerja taw.Alhamdulillah banyak yg dah setel awal2 aritu.

CIK PIA said...

@s h a Alhamdulillah.. best2.. ada B2B yg sama mcm Cik Pia, bz with working n preparation..heeeeeeeee

Izyan Hamizah said...

wah. gigih gitu cikpia. bile cikpia tulis cmtu, kite pun dah gabra2 sebab kite lg bnyk xbuat.. hehe..

CIK PIA said...

@Izyan Hamizah jgn nervous2 ye cik izyan.. hehehe.... tp, lgi tulis checklist, rupenya lg banyak benda xsiap kn..heee

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails