MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 12, 2013

CINCIN NIKAH BUAT TERUNA

Memandangkan orang lelaki ni kalau dah kawen , bukti orang lelaki kawen kat mana ye? Kalau orang perempuan, tengok jari ada cincin, mesti orang tau dah berpunya.. Kalau orang lelaki??? emmmmmm, ini merisaukan Cik Pia, nanti ada yang dikebas orang.. hehehehe..

Jadi, kesimpulannya, Cik Pia pun beli la cincin nikah untuk En Tunang sebab kesian kat dia tak ada cincin.. hehehe... 

Ada banyak pilihan cincin untuk lelaki ni, antara nya platinum, palladium dan perak..Cik Pia pilih palladium sebab nya gred nya bawah sikit ja dari palladium, harga pun meletop-letop... Masa survey tahun lepas, harga semuanya beribu-ribu siap tawar menawar lagi,..Berkira Cik Pia ni, En Tunang tak berkira pun masa beli cincin-cincin masa merisik dan bertunang itu.. hehehehe...Terus insaf..

Last-last, 2 hari yang lepas, pergi la UO kat Ipoh ni(nama lain dia Greentown Mall/Angsana Mall)... Dah lama dah survey cincin kat REEFA GOLD ni, sebab nya kedai cincin ni yang jual palladium dan boleh ukir nama... Yeahhh, itu la yang Cik Pia cari selama ni. Tapi, hari tu pergi, harga memang tengah murah tanpa kos sampai habis bulan Mac ni.... Apa lagi, terus la kami menyambar sebentuk cincin untuk En Tunang cik pia ni..  Harga semua dengan ukir tak sampai rm 800.....Siap boleh ukir nama lagi... Yahuuu.. Tapi, 3 huruf je lah, nak tau apa yang diukir, tunggu selepas 31 Mei ni ya.....

12 comments:

NinaAz said...

Wahhh. Ok la tu rm800. Selalu mahal taw piaaa

AyongAtikah Zaid said...

hehe..pemikiran cik pia sama dgn ayong...nak belikan cincin tuk dia supaya org tau die da kawin, jgn kacau...hahaha..ayong amik silver je..murah ckit...hehehe....

Farhana IezAna said...

wah xsbr nk tgk camne la cincin tu ye..class lg ada ukiran..murah pulak 2..

Izyan Hamizah said...

saya pun bagi cincin. nnt org ingt dia available lg kalau xpakai cincin. hehe.. =) saya beli silver je. murah super dari cincin sendiri. seb baik dia xkisah n berkenan. huh, save budget.. =P

sarahhernyzar said...

incik bintang minta silver. ku beri silver sbg memenuhi permintaan. bhuahahahaa..padahal gembira hati tak terkata sb JIMAT!!! kwang kwang knwag...

Diyana said...

kawen itu hari pun, sarung cincin utk lelaki..
tp husband bukan boleh pakai cincin time kerja...
tinggal kat rumah je (T_T)

CIK PIA said...

@NinaAz itu rr.. memang berbulu mata memilih..hehe

CIK PIA said...

@AyongAtikah Zaid takpe.. yg penting simbolik cincin tu .hehe

CIK PIA said...

@Farhana IezAnasebenarnya berminat sebab nak ukir nama je...hehe

CIK PIA said...

@Izyan Hamizah org lelaki mmg xkisah kan.. senang betui nk jaga deme ni..hehe

CIK PIA said...

@sarahhernyzar betul2.. perempuan mmg suke berjimat..

CIK PIA said...

@Diyana adesss... wt perhiasan kt rumah..hehe

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails