MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 25, 2013

WEDD PREP: PERIHAL KAD KAWEN YANG SEDIH

Alahaiiiii, bila sebut pasal kad kawen, terus Cik Pia tak ada mood oke..

Al-kisahnya mcamni, En Tunang ada pergi pameran pengantin kat stadium hari tu, Cik Pia tak ikut pun sebab ada hal... Tup-tup-tup, En Tunang mesej,  bagitahu ada promosi kad kawen, lepas tu dia dah booking siap bagi deposit lagi.....Huhuhuhuhu.............

Kad kawen 1000 pcs ( dgn sampul kosong) + 700 tq tag + 2 bunting + 1 poster A3 = RM 680 

Dipendekkan cerita, Cik Pia dan En Tunang pun pergilah jumpa  Cik Adik Designer sebab nak deal design kad kawen..Cik Pia tengok design dia biasa-biasa sangat, custom ready made dia pun biasa-biasa.... Last-last dalam biasa-biasa tu , kami pun pilih la design yang berkenan, dan isi semua borang bagai........

Dipendekkan cerita nya lagi, Cik Adik Designer yang kami deal tu pun, email contoh draft kad kawen......... Tak cantek oke dia buat, kombinasi warna dia sangat tak cantik.. Bagitahu En Tunang, dia kata oke aja,eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee............... Lepas tu,  Cik Adik Designer tu pula jenis nak cepat aja, banyak pula kesalahan dekat map belah Cik Pia....... Rasa tension oke sepanjang Cik Pia berurusan dengan dia........... Kaluttttt semacam aja.........

Tup-tup-tup................ Dia bagitahu, DESIGN KAMI HILANG OKE!!!!!!!!!!!!!!! eeeeeeeeeeeeeeeeee,, sabar ajalah sebab Cik Pia cuba memahami perasaaan jika barang kita hilang..  Cik Adik Designer  pun design balik, dan kali ni design dia oke pada pandangan mata Cik Pia............. Tapi, masih ada kesalahan dekat map Cik Pia dan yang lain...........  Cik Adik Designer  masih kalut dan asyik nak cepat-cepat aja buat kerja................ eeeeeeeeeeeeeeeee.....geram-geram.....

Dipendekkan cerita, design semua dah siap, kesalahan  dekat belah Cik Pia pun dah setel..... Cik Pia pun suruh la En Tunang cek pula untuk belah dia, sebab Cik Pia mana lah tahu map rumah dia macam na kan.......... En Tunang kata ok, tak ada masalah dah boleh proceed untuk print kad kawen..............

 Cik Adik Designer  kata, sebarang kesalahan selepas di print tak boleh di claim lagi ..............

Tup, tup, tup, bila kad kawen dah siap, emak En Tunang kata ada dua kesalahan :

1) Alamat rumah pengantin lelaki tak cukup lengkap
2) Nama jalan  rumah pengantin lelaki  tak cukup lengkap dekat map

Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..................... rasa nak nangis sebab semuanya dah di print dan tak boleh claim kesalahan dari pihak dia dah, sebab En Tunang kata semua dah oke untuk belah dia............. Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, menyesal sangat sebab Cik Pia asyik beratkan tentang belah Cik Pia aja, lansung tak pandang kesalahan dekat map En Tunang.................huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa...........

Walaupun, En Tunang dan Emak En Tunang kata tak apa salah sikit, tapi Cik Pia rasa sangat-sangat bersalah... So, sekarang ni Cik Pia cuba untuk tampal kesalahan tu sikit, bukannya apa, nanti kawan-kawan En Tunang yang tak pernah datang rumah dia, sesat la pula...

**** Sori, entry agak panjang... Kesedihan dan kekecewaan mungkin ............



2 comments:

Diyana said...

cool.. cool...
bukan salah cik pia pun.. salah encik tunang cik pia kan.. dia yg xtgok betol2.. men aci redah je...
plus cik pia bukan tau pun kan...
cool eh...

CIK PIA said...

itulah, salah kan en tunang..hehe.. tp, keciwa sikit la kak diyana

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails