MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Monday, April 22, 2013

POST WEDD: HUBUNGAN IPAR DUAI BIRAS BERAS

Wooooowwww, tajuk, memang mantap sangat kan....... Takut Cik Pia okeh!!!

Persiapan sebelum majlis malas nak fikir, sebab gaji tak dapat lagi, tak boleh nak beli apa pun...

Tapi, persediaan selepas kahwin itu penting... aiyooooooooooooo ammmmmaaaaa.......... Takutnya, bila memikirkan tentang hubungan kekeluargaan dengan bakal suami selepas kawen.... Aigooooooooooooo...

Macam Cik Pia, bakal jadi kakak sulung pada bakal adik-adik ipar Cik Pia.... Bakal adik ipar lelaki beza dengan Cik Pia 2 tahun dan sorang lagi beza 9 tahun, dan  bakal adik ipar perempuan beza dengan Cik Pia 5 tahun...

Jarak tu tak adalah jauh sangat, memandangkan Cik Pia paling tua, jadi Cik Pia paling diva la kan.. hahahahahaha.... *****awal-awal lagi dah ngaku diva, camne tu..hehe.. kiranya, diorang tak boleh buli-buli Cik Pia la kan............. Cik Pia buli diorang adalah...........

Sebenarnya , Cik Pia takottttttt sangat tak boleh in dengan diorang, iyalah , diorang kan tak biasa ber-kakak-kakak, nanti Cik Pia jadi kakak yang garang macam kat rumah Cik Pia kang, habis Cik Pia kena cop ''kakak ipar yang garang + tak cool lansung + tak macho jugak'' hahahahaha...

Alahaaaaiiiiii , susah sebenarnya nak memenangi hati orang, walaupun Cik Pia ni ramai orang kata cepat mesra, tapi, kalau orang lain tak mahu mesra dengan Cik Pia, tak jadi jugakkk......

B2B yang lain macam na pula??

7 comments:

NinaAz said...

betul tu pia. susah kita nk menangi hati org kan. tp. do the best jelahkan. hihi

AyongAtikah Zaid said...

same dgn ayong kakak sulung and satu2nye kakak...harap2blh rapat mcm adk btl...:-)

Izyan Hamizah said...

tu la. salah satu ketakutan bg saya gak tu cikpia. dah la bakal kakak sulung. adik bradik encik tunang sume lelaki yang physical nya mmg 2,3 kali ganda ngan diri sendiri. pastu mak dia xpenah ade anak pompuan.. diri sendiri plak, tak rapat sngt ngan adik lelaki. nak amik hati lelaki pun tak brape nk reti sbb stone je diri ini...

oh, should i cry now? atau pun, amalkan ayat penambat hati. hehehe

CIK PIA said...

@Izyan Hamizah alahaiiii.... lg berat kes cik izyan kte... aa;ah kan, dah la nk jd the first women dalam family diorg.. Alamak2.... lg takot..... mgkn kite berdua kena belajar cmna nk menambat hati lelaki ni kan..hehhe

Farhana IezAna said...

sama la kiteorg menantu sulong..yg kt bawah die paling kecik perempuan baru darjah 2..jauh betol beza umor..lg 2 org adik tunang pn lelaki jugak..mmg jadi diva la..hihi

♥ Chacha said...

InshaAllah nothing to worry dear. Everything akan okey. Buat2 biasa je n jgn letakkan word susah utk jadi the best okey. :)

cikguru yati said...

same wif me pia....hahaha...
kte jdlaa diri kte sendiri....hidup msti diteruskan..hepi sokmo!!!hehe
selamat ye pia...:D

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails