MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, April 7, 2013

WEDD PREP : MUKA OH MUKA

Aduiiiiiiiiiiiiiiiiii.............. Sebelum bergelar pengantin , haruslah menjaga wajah agar cerah berseri, bersinar-sinar sampai tetamu yang datang kena pakai sunglasses oke.. Itulah yang sedang Cik Pia buat sekarang.. Cuba untuk menjaga wajah yang tak berapa nak putih sejak azali lagi ni.. Itu tak apa, sebab Cik Pia still gojes macam Nabila Huda oke... ***Tipu sangat

Hehehehe, masalahnya sekarang ni adalah sunburn yang seronok-seronok menjadi di wajah Cik Pia ini.... Adeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....Berbelang-belang sudah wajahku.... Memandangkan tahun ni Cik Pia jadi guru PJPK jadi wajiblah Cik Pia turun naik bersama-sama pelajar dalam ber-PJPK...Adeeeeeeeeeeiiiiiii, seksanya... Konon-konon nak teduh la kat mana-mana, tapi bila tengok pelajar menjongket kat dataran bermain badminton, bola jaring , berlari-lari semua,mana maunya duduk sahaja, wajib lah terkinja-kinja dengan pelajar semua, selepas aktiviti panaskan badan.... 

Bonus jadi cikgu PJPK, selain sunburn adalah kurus... hahaha... Turun la sikit berat badan, sikit aja oke...........

Last-last week, ada kursus Bomba 4 hari, itu dah memang panas-panas terik dah, minggu ni ada perlawanan bola jaring, lagi 2 minggu pula jadi hakim pertandingan kawad kaki... Minggu ni juga ada latihan rumah sukan.. Awal bulan Mei pula ada LADAP di Pulau Pangkor............. Semuanya melibatkan matahari.... Cik Pia memang suka kerja-kerja adventure ni , tapi memandangkan nak kawen ni kan, wajiblah kot nak menjaga kulit......... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Setakat ni, balik-balik rumah aja :

  1. Lap dulu muka, kasi angin-angin dulu muka
  2. Lepas tu, baru basuh muka dan sembahyang
  3. Sapu jeli rumpai laut kat muka
  4. Atau sapu Minyak VCO kat muka
  5. Atau sapu yogurt

Oh My Face.. Please be Strong....I LOVE U VERYYYY MUCH.....muuuuaaaahhhhh.........

10 comments:

NinaAz said...

Pia. Pakai sunblock brand MK spf50. Best. Cover dari sunburn

cikCT said...

lg nk sekat majlis mmg kita lagi jaga muka kan. kita pun seriau dh tgk muka ni.. majlis lg 25 hari je lagi.. uwaaaaaaa

p/s: pia, jom join GA ni

http://ordinaryibtisam.blogspot.com/2013/04/1st-giveaway-from-page-handbouquet.html

saya-mahu-kahwin said...

cik CT...nak join jugak GA. hehehe cik pia, kalo guna bahan2 semulajadi lagi cepat nampak kesan..best jek. saya selalu guna telur+lemon..best3x

sarahhernyzar said...

selamat lawa lawa cik pia.. hehe.. :D tips cik pia tu leh lah sara gunakan juga ya.. XOXO~!!!

cik chinta said...

g facial. best

CIK PIA said...

@NinaAz waaaa... tinggi betu SPF dia.. nnt cik pia cr ek

CIK PIA said...

@cikCT itulah, muka aset pentgin...hehhe

CIK PIA said...

@saya-mahu-kahwin wahhh.. 1st time dgr.. xpedih ek

CIK PIA said...

@sarahhernyzar jom sarah..kita cantikkan muka..heeeeeeeee

CIK PIA said...

@cik chinta wahhh.. takot diia picit2

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails