MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 17, 2013

CUTI YANG MEMBAZIR

Haiiiiiiii, esok dah mula masuk kerja...... Cuti seminggu ni rasa macam tak buat apa-apa pun untuk persiapan perkahwinan...Sedih sangat.. Dimulakan cuti dengan kerja-kerja sekolah yang banyak, tanda buku students, siapkan fail-fail persatuan, buat soalan ujian Matematik & PJPK, headcount pelajar Tingkatan 5, dan juga siapkan fail PBS...Banyak masa duduk depan laptop siapkan kerja.. Keluar bilik, mandi, makan, solat.... huhuhuhuhuhu.... Sedeyyy, padahal banyak aja plan nak dibuat time cuti CNY sebanyak 9 hari ni.. huwaaaaaaaaaaaaaaaa......................Untuk persiapan perkahwinan kebanyakkan nya Cik Pia kena handle sendiri, dari segi tempahan khemah, kompang, catering semua sebabnya ayah Cik Pia xberapa sihat.. Selalunya kan emak ayah yang uruskan kan2..... Tapi, Cik Pia ok aja...
  1. CATERING : Plan nak jumpa catering , tapi setiap kali pergi rumah orang catering, mesti dia tak ada kat rumah...Catering dah book, tapi melalui orang tengah iaitu sepupu yang duduk depan rumah dia.. Orang catering tu dah sedia maklum tentang tempahan kami, tapi lagi best kalau dapat jumpa face to face dan bayar deposit sikit kan... POSTPONED LAGI
  2. CATERING NIKAH : Niat nak pergi jumpa masa cuti ni, jiran depan rumah aja, tapi emak kata awal lagi.. huwaaaaaaaaaaaaa...POSTPONED LAGI
  3. DJNiat nak pergi jumpa masa cuti ni, jiran sebelah rumah aja, tapi emak kata awal lagi.. huwaaawaawaaawaaaa.....POSTPONED LAGI
  4. KOMPANG / SILAT : Tak pasti antara dua ni..  Nak dua-dua tapi bajet nya kata perlu ambil salah satu sahaja.. huwaaaaaaaaaaaaaa..POSTPONED LAGI
  5. KHEMAH : Khemah ambil sekali dengan En Tunang, tapi tak bayar deposit lagi. Entah bila nak p jumpa entah..POSTPONED LAGI
  6. PRE WEDDING : Niat di hati nak ambil semalam, tapiiiiiii, En Tunang pula ada kursus kat Klang 2 hari.... Emmmmmm, postpone la nampak gayanya...POSTPONED LAGI
  7. BUNGA TELUR : Tak habis buat lagi, padahal klip kan aja TQ TAG tu, tapi sebab kerja banyak, tertangguh lagi.....POSTPONED LAGI
  8. KAD KAWEN : Dah order, tapi ada banyak kesalahan dia buat ..Tak best pun rasa bila tengok kad kawen kami.. Rasa geram aja.. Dah la vendor kad kawen En Tunang yang cari, dah la jauh kat Kuala Kangsar sana... fuhhhh, sabar ajalah....Tapi, malas nak gaduh-gaduh manja dengan En Tunang pasal kad kawen aja pun... POSTPONED LAGI
  9. CINCIN NIKAH : Dah survey tempat nya nak buat kat mana, tapi bila pergi hari Selasa tu, tengok-tengok TUTUP BERCUTI.. Eeeeeee, geram aja, padahal kedai Melayu kot, tak kan lama sangat cuti CNY... Nak pergi hari Rabu, tak boleh dah sebab En Tunang dah mula kerja.. Nak pergi time malam, Cik Pia tak boleh keluar malam... huhuhu.........POSTPONED LAGI
  10. KASUT HANTARAN : Susah betul nak cari kasut hantaran, sebabnya Cik Pia ni jenis pakai kasut murah-murah, cikai-cikai aja yang beli kat pasar malam aja untuk pergi kerja dan berjalan-jalan.. Bila suruh beli kasut hantarab, tak tahu dah nak cari kat mana dan bila tengok semua kasut mahal-mahal, RM 50 keatas semuanya, padahal letak kat kaki aja pun.. hehehe... POSTPONED LAGI
  11. HANTARAN YANG LAIN: Jam dan perfume, dan sepasang cincin ukir nama.. Kalau bajet cukup, maybe beli sepasang cincin ukir nama kalau tak, beli untuk En Tunang aja lah..POSTPONED LAGI
  12. BAJU SANDING : Tengah tunggu baju-baju yang memuaskan hati dari butik, tapi macam tak ada feed back aja..Harap-harap ada baju yang menyenangkan hati... POSTPONED LAGI 
  13. GUEST SIGNATURE BOARD : Order dengan CKK juga, tengah tunggu design dari CKK... POSTPONED LAGI

8 comments:

NinaAz said...

Postpone jea semua piaaa. Hihihi. Bagusnya pia wt kerja sekolah... nina xbuat pape pun.. malas. Huhu《☆》

AyongAtikah Zaid said...

kita share wedding date yg sama...hehe...ayong pn tgh stress x stress byk yg pending..mcm pia la..bz ya amat dgn keje...dah booking tp lom finalize...sungguh x melegakan...huhu...klu dah finalize lega kn, x yah pkir da..chayok2 utk kita!semoga semua dipermudahkan...aamiin..:-)

orked violet @ SYA said...

hahahha. comeL giLE!!

Pia. Sya br call org catering. tnye sket2 tp xdecide nk amik ngn yg mne lagik.

Pia nye catering bpe inggit ek per pax?? share-la..pls..

CIK PIA said...

@orked violet @ SYA sya.. setakat ni rm 8 sekepala.. nnt pia review oke...

CIK PIA said...

@AyongAtikah Zaid samalah kita ayong.. hari2 pikir tapi tak terbuat kn.. InsyaAllah, kita sama2 buat yg terbaik..

CIK PIA said...

@NinaAz itulah nina, semua pun tanda merah lagi.. heeeeeeeee

cik chinta said...

byknye pospon..hihi..bz cgu ni. kt x wt pe pon. mls tul

CIK PIA said...

@cik chinta hehe... cik chinta.. sementara Cik Pia single mingle ni boleh la bwk keja balik rumah, lepas ni xley dah...

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails