MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 22, 2013

WEDD PREP : CATERING KAK JAH

Alhamdulillah....

Perkara yang agak penting setel juga petang tadi.. Petang tadi, pergi rumah catering Kak Jah namanya.... Seronok menyembang dengan Kak Jah ni, sebabnya bila dia cakap aja Cik Pia kena tanya balik kat emak sebab nya Kak Jah ni cakap bahasa Perak pure....... Jenuh nak paham bila dia guna istilah Perak pure baik punya..... hehehehe......... Bajet Cik Pia ni cakap ala-ala KL la... hehehehehehe....

Antara menu untuk tetamu:
  1. Nasi Minyak + Nasi Putih
  2. Ayam masak merah
  3. Daging masak hitam
  4. Nangka masak lemak
  5. Arca buah cemerai
  6. Buah oren/tembikai
  7. Air Anggur
  8. Bubur anak lebah
Menu untuk pengantin Kak Jah sediakan juga... 

Setakat ini, ini lah menu yang telah di deal tadi... Harga sekepala dia charge RM 8... Bayar deposit RM 500 tadi....... Cik Pia dah pernah rasa makanan catering Kak Jah ni, sedap jugak , sebab dulu  kawen sepupu pun amik dia, dia la yang rekemen... 
GAMBAR HIASAN IHSAN DARI GOOGLE IMAGE.. JANGAN TERGODA UUU
Banyak juga pertanyaan yang kami tanya dia, iyalah, bagi clear semua kan.. Nanti masa majlis tak adalah terkurang sana dan sini.. Harapannya macam tu lah....Antara pertanyaan yang wajib B2B tanya ialah :
  1. Ada dapat extra makanan tak ? - YES
  2. Ada penanggah tak? - YES, penanggah cuci pinggan , orang serve semua ada, family hanya sambut tetamu aja.
  3. Nak kena sediakan tempat khas untuk catering cedok-cedok lauk? - YES, kalau dapat khemah kecil pun OK, kalau-kalau tak ada tempat...
  4. Lapik meja semua ada ke? (sebab kadang-kadang orang khemah sedia kan) -YES, warna pepel ikut tema.
Dan banyak lagi persoalan-persoalan... hehe.. B2B kena rajin bertanya ye, supaya tak sesat jalan...heeeeeeeeee

Harap-harap catering Kak Jah dapat beri perkhidmatan yang terbaik, makanan sedap-sedap  sampai mengigit dan menjilat jari.. Nanti dah lepas 1 Jun, baru Cik Pia review Kak Jah lagi ya........... Catering Kak Jah , please be nice to me!!!!!!OK!!!!!! hehehehehe............... 

13 comments:

NinaAz said...

Pia kawin bila. Hihi. :) igt nk p honeymoon perak cuti bulan 5. Perak jerrr

Nelly said...

RM8/pax? murahnya.. jauh beza dgn harga katering dkt kk.. :(

CIK PIA said...

@NinaAz lg 3 bulan nina... molek sgt ke Perak, byk tmpt menarik.. hehhehe

CIK PIA said...

@Nelly Alhamdulillah.. a'ah, standard harga kt area catering ni....

Nelly said...

dkt cni standard 12/pax kot. klu jmp 10/pax untung sgt la 2. kdg2 ada yg smpai 16/pax... :(

sarahhernyzar said...

lapaq la haih baca menu. hahaha..mesti sedap tu..

FarizAtie said...

rm8 sgt murah dear...go for it...^_^
kalo dulu atienye rm15 tauu..mahal..

CIK PIA said...

@sarahhernyzar Mudah-mudahan sedap medap.. hehehe

CIK PIA said...

@FarizAtie yeahh atie... mmg susah nk dapat.. nasib baik la sepupu kenal dia..

zura za said...

8/pax? murah nye..nak booking gak la..=)..mcmne ye nak contact kak jah?tq..

CIK PIA said...

@zura za okeh zura... nnnt Cik Pia akan bg contact no.. tp, nk tgk dl servis nya.. betui x.. heeee

miss yanyan said...

salam.. blh bg x website/fb/no fon katering ni?

PUAN PIA said...

Mak cik jah : 0122749118 atau 0194181473

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails