MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, February 14, 2013

WEDD PREP : BAJU SANDING OH BAJU SANDING

Hari tu dah pergi ke butik sebab nak pilih design pelamin, bilik tidur, dan walkway semua, lepas tu pilih la baju sanding... Warna nya cantik, kelabu silver.............. Tapi................. Meleret-leret, sapu lantai baik punya, kalau pakai kasut tinggi pun, kain tu still meleret-leret ala2 princess omputih, ada flower girl pegang kain..

Sekarang ni, Cik Pia confirm pilih baju sanding tu dah, tapi............... Bila balik rumah, baru terpikir :
  1. Sanding kat rumah taman, confirm meleret-leret kain tu, habis tu sapa pulak nak pegang kain tu dari pukul 12.00 sampai kul 3.00 ptg.. Tak kan nak suruh pengapit pegang kot sampai habis semua majlis... Lepas habis sanding, confirm nak berjalan-jalan sekitar khemah jumpa orang semua, tak kan nak suruh pengapit pegang aja kain tu... huhuhuhu....
  2. Rasa macam nak tukar baju sanding lain, tapi butik pengantin tu tak banyak pilihan baju..
  3. Rasa macam nak amik aja baju sanding tu, tapi guna masa outdoor aja, lepas tu amik pilih baju kat belah butik pengantin lelaki sebab dia dapat 3 persalinan baju... hehehe...
Haiiiiii, susah betul jadi orang tak cukup ketinggian ni......154 cm susah nak cari baju sanding yang cantik-cantik.............

14 comments:

YanaHime said...

cik pia,

klu agak2 154 tu tak cukup tinggi, nt cr heels yg 7 inci...wau! tinggin tuuu...kihkihkih

CIK PIA said...

@YanaHime woooww... kak yana, habis tenggelam bakal suami cik pia.. hehehe

sarahhernyzar said...

sara pn pikir yg sama. sb buat kat umah kan.. nnt ku sapu semua pasir yg ada atas jalan... hahaha..

CIK PIA said...

@sarahhernyzar kalau meleret sikut2 xpe sara.. ini memang tahap menyapu memang sapu punya, cantik memang cantik tp tak sanggup la pula bila pikir dua tiga kali sampai termimpi2.. heeeeeeeeeeeee

NinaAz said...

Hikhik. Kita sama tinggi la piaaaaa :)

CIK PIA said...

@NinaAz ye ke nina? macam tinggi lg aje dr pia.. hehehe.....

cik ems said...

ok lagi la tu normal tinggi tu, kalau terlebih tembam macam saya ni lagi la pening nak carik baju. hahaha. semoga berjaya!:)

LiNda said...

hehe..memang susah.linda pun rendah jugak...takpe, pilih leklok ye. :)

Diyana said...

saya pun pakai dress meleret for both receptions..
mmg xmintak sape2 yg pegangkan pun at first, tp bila hari kenduri.. ada org tlong pegangkan masa berarak.. takut kena pijak...
*lucky jugak ada anak buah & sedara kecik2 yg mmg nak pegangkan*

waktu jumpa tetamu... pengapit akan pegangkan, tp kdg2 saya yg pegang sendiri, xde masalah pun
masa outdoor pun, saya yg angkat sendiri kain saya pgi sana sini..

Qaseh Qistina said...

tgh pk jugak nk pakai baju pengantin yg macam mana. lg la..buat kt kampung..abis sapu segala pasir daun nnt..cik pia tinggi sikit la dr sy kot. sy 150-152 gitu...masalah ketinggian la kite..huhu

CIK PIA said...

@cik ems TQ dear... sama2 kita mencari ye...

CIK PIA said...

@LiNda tq dear...

CIK PIA said...

@Diyana omg sis diyana.. sgt berhati waja ye.. meleret sikit kot.. yg ini mmg tahap meleret yg ala2 princess omputih tu... cik pia mybe nk tukar baju sanding yg len kot.. tak sanggup..hehe

CIK PIA said...

@Qaseh Qistina betul2.. kita kena cari baju yg sesuai dgn ketinggian n yg plg penting keselesaan..........

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails