MY BLOG

Daisypath Friendship tickers

OUR ANNIVERSARY

Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 15, 2013

MOOD NAK CANTIK DAN KURUS

Sekali pandang, memang nampak Cik Pia ni macam kurus kan.. Tapi, korang-korang semua tak tahu yang Cik Pia ni banyak lemak-lemak tersembunyi yang hanya Cik Pia aja yang tahu.... Dari berat 49 kg masa muda-muda dulu, sekarang ni dah 56 kg, dan pernah juga hampir kepada 60 kg.. Dengan saiz badan yang kecik( tapi lemak banyak), kawan-kawan yang terdekat dan En Tunang pun tak pernah percaya, dan selalu beri respons yang negatif bila Cik Pia nak cuba produk-produk untuk menguruskan badan..sedeyyyy.. 

Antara produk-produk yang pernah Cik Pia gunakan :
  • HERBALIFE 
Gambar Ihsan dari Google Image..
Produk ni rasanya semua orang tahu dah.. Tak payah nak explain banyak dah.. Memang Cik Pia sarankan mana-mana B2B yang nak kurus dan sihat, amik HL ni... Produk yang sihat dan memang bagus dan memang nampak kesan penurunan berat badan.. Tapi, Cik Pia tak kekal lama dan selalu on off, bila dah kurus sikit, off.. hehe..... Harga pun ratusan juga....$$$$$ .. Nak maintain agak susah la setiap bulan kan.. sekarang ni tak ambil dah.... 
  • FELINNA INCHLOSS
Gambar Ihsan dari Google Image..
Produk ni beli dengan kawan se-MRSM dulu... Harga dia rm 75 termasuk postage.. Sapu-sapu aja dengan part mana yang rasa gemuk dan berlemak 2 kali sehari.. Masa first-first dapat tu, Cik Pia tonyoh habis kat lengan, peha, betis, perut, pinggang, bontot sikit... semua-semua la yang berlemak, tak sampai 10 minit, dah mula rasa panas satu badan, siap berpeluh-peluh lagi..Cik Pia is takot ok.... Tengok kat perut dah start  merah-merah oke.. Cik Pia is lagi takot............. Terus mandi lap-lap badan, jelum badan dengan kain basah...... Rupa-rupanya, Cik Pia overdose ok taruh krim ni.. Terus simpan krim dalam almari, takot dah nak pakai.. hehehehe.....Tapi, sekarang ni, ada la taruh sikit-sikit, tak nampak kesan dia lagi, tapi ada la rasa sikit.. cmna tu? hahahaha...
  • VCO catalsyt- Minyak kelapa dara
Gambar Ihsan dari Google Image..
Cik Pia beli dengan Along Cik Pia dengan harga rm 39.90 sebotol dengan postage...Minyak kelapa dara semua pun dah tahu khasiat nya... Cik Pia setakat ni amalkan VCO 2 kali sehari setiap hari... Lepas mandi , Cik Pia akan apply kan kt jerawat-jerawat dan parut jerawat Cik Pia ni VCO yang dalam botol belah kanan korang tu... Amazing, jerawat-jerawat memang kecut mecut habis, jerawat pun malu-malu nak tumbuh dah setakat ni.. Lain hari tak tahu la ye.... Period setakat ni memang teratur dan kurang sangat period pain, kalau dulu, period pain memang pain betul-betul pain.. Setakat ni, VCO di hati ku.. Cuma kesan dia agak lambat sikit, kena rajin makan dan pakai... VCO pun boleh kuruskan badan dan maintain kan BMI.
  • Pemakaian korset
Gambar Ihsan dari FB OH SHAWL.. 
Sebab tengok iklan korset Premium Beautiful macam best, Cik Pia pun belilah korset, tapi bukan yang Premium Beautiful yang beribu tu la, Cik Pia beli korset bamboo carcoal RM 46 termasuk postage, beli online di FB OH SHAWL.. Cik Pia suka korset ni sebab dia tak ada tulang-tulang , cangkuk dan zip.. Macam pakai baju ja.. hehe... Boleh la, nak merasa kurus , pakai la korset.. Tapi, pakai korset jenis ni tak adalah mengah-mengah, selesa aja pakai.. hehehehe....

Itulah dia , bukan senang nak cantik dan kurus ni, tapi yang penting :
  1. Kena berdisiplin, ikutla pakai produk apa pun, tapi kalau taram KFC, PIZZA, Nasi 5 pinggan sehari memang tak menjadi la produk tu..
  2. Minum air masak dengan banyak.. Cik Pia ikut petua Blogger Sepet setiap 2 jam, minum air masak 2 gelas, Cik Pia modified sikit jadi, setiap 1 jam minum 1gelas sampai pukul 8 malam...
  3. Bersenam- Bonus sebab tahun ni jadi Cikgu PJK, setiap minggu mesti 3 kali bersukan.. hehe...
  4. Pemakanan - Jaga pemakanan, kurang kan makanan berminyak, sekarang ni tengah cuba diet roti wholegrain dari B2B SYA (Hiii sya, saya pun nak kurus)
Last but not least, mari lah B2B sekalian kita mencantikkan muka dan bentuk badan sebelum menuju ke hari bahagia.. Ecehh!!! 

Peace !!!

9 comments:

Qaseh Qistina said...

hi cik pia..antara2 banyak2 produk kt atas tu, dua sy tgh try. fellina inchloss dgn vco. tp syg..vco tak serasi dgn jiwaku mungkin..pada hal dah berbotol2 makan.utk kulit mmg bagus dan mmg lmbt jgk la efeknye..hohoo. lotion tu masih baru..xtau nk kata la ada perubahan ke x.sbb baru lg..haha.nnt kalau berjaya boleh la review..ngeh ngeh

CIK PIA said...

@Qaseh Qistina ok2.. nnt qaseh review tau.. felinna pun dlm proses percubaan.. masih on off jgk..

orked violet @ SYA said...

menci2! Pia kurussss...!

uwaaa...nk nanges!

Cik Awin said...

awin pn nk kurus gak..tpx sempat dh...berat tak emnentu, trn naik, trn naik...last2, makan je la selagi mau ;)

CIK PIA said...

@orked violet @ SYA nampak aje kurus.. hakikatnye lemak kiri kanan sya....

CIK PIA said...

@Cik Awin xpe.. cik awin cute..... yg penting kite2 sihat kn..

sarahhernyzar said...

semua yg tersenarai sara dh guna. tp kisahnya mmg x menjadi dgn tubuh munggil ku ini. oat juga berhasil. huahuahua~!!! selamat kurus.. wee~!!

CIK PIA said...

@sarahhernyzar wahhh.. nk try oat la juga sara..hehehe

Cik Nina said...

wowwww slim nye. nina tnggal sebulan lebih lg nk kawen, tp bdn tak kurus agk. wuwuwuwu

Post a Comment

Mendoakan Puan Pia dapat baby ramai & comey .. hehehehe

Related Posts with Thumbnails